Print&Refill ratkaisi pikatoimituksien pullonkaulan MyXlinen avulla

Refill tarjoaa mustekasetteja ja tulostustarvikkeita sekä nopeita painopalveluita. Ala on kiireinen, sillä tarve tilaukselle syntyy usein vasta siinä vaiheessa, kun tarvikkeet ovat toimistolta jo loppu. Print&Refill helpottaa asiakkaidensa arkea pääkapunkiseudulla toimittamalla tilaukset perille jo saman päivän aikana, jopa kahden tunnin sisällä. Yritys selvitti erilaisia vaihtoehtoja oman jakeluauton korvaajaksi ja ainoa heidän vaatimalleen palvelunopeudelle sopiva vaihtoehto oli MyXline.

Print&Refillille nopeus on valttia. Pikapainojen määrä markkinoilta on vähentynyt huomattavasti ja yksinkertaisiakin painotuotteita voi joutua odottamaan pahimmillaan 4-5 päivää. Nopeasta toiminnasta ei kuitenkaan ole hyötyä, jos vauhti loppuu toimitukseen. Pikatoimitukset tuovat poikkeuksellista kilpailuetua kiireiselle alalle.

Pääkaupunkiseudulla liikennettä riittää, samoin ruuhkia. Print&Refillille ongelma on hyvinkin tuttu. Yrittäjä Maija Mulrine ratkaisi haasteen kääntymällä MyXlinen puoleen.

– Löysimme MyXlinen tutun kautta. Aiemmin pörrättiin pääkaupunkiseudulla itse omalla jakeluautolla, mutta nykyään se on mahdotonta, kun volyymi on kasvanut sen verran suureksi. Ydinkeskustassa lyhyeenkin matkaan voi edestakaisin mennä helposti tunti. Tarvittiin oikeasti nopeaa palvelua, mutta esimerkiksi kuriirifirmat eivät tarkoitukseen aivan sopineet; hinnat ovat turhan korkeita, kertaa Maija Mulrine.

Ulkoistamalla toimitukset MyXlinen kuskeille säästettiin aikaa muihin töihin ja samalla toimituksista tuli moninkerroin tehokkaampia. Sujuvat ja nopeat kuljetukset säästävät myös asiakkaiden hermoja. Jos asiakas ei itse ehdi noutamaan tilaustaan, voidaan paketti toimittaa MyXlinen avulla kahdessa tunnissa perille.

– Asiakkaamme kysyvät usein pikatoimituksia. Tulostuskasetit ovat yleensä paniikkiostos – kun huomaa tulostimen musteen olevan loppu, niin uusi kasetti tarvitaan heti. Tähän astihan vaihtoehtoja ovat olleet lähinnä Posti ja Matkahuolto, jolloin toimitusta voi odottaa aikaisintaan seuraavana päivänä. MyXlinen kahden tunnin toimitukset ovat valtavan hieno idea ja kuin meille tehty, kiittelee Mulrine.

Säästöä kaikille osapuolille

MyXlinen palvelu on sujahtanut Print&Refillin toimintaan ilman ongelmia. Joku MyXlinen kuljettajista poikkeaa poimimaan paketin ja toimittaa sen asiakkaalle perille asti. Kuljettajat hoitavat usein samaan aikaan useampia toimituksia, joka tekee toiminnasta myös ekologisempaa.

– Omia toimintatapoja ei ole tarvinnut muuttaa, vaan MyXlinen ottaminen mukaan toiminnan tueksi on tuonut pelkkiä plussia. Edes hinnan puolesta asiakkaille ei ole tullut korotuksia. Laskettiin, että kuljetus tällä tavalla tulee lopulta halvemmaksi kuin käyttää omaa autoa, polttoainetta ja työntekijää, kiittelee Mulrine.Kiitosta sujuvasta palvelusta on tullut Print&Refillin asiakkailtakin. Vaikka yritys on markkinoinut itseään nopeana toimijana, ei toimitusta kahden tunnin sisällä edes osata odottaa. Ulkoistamalla toimitukset saadaan tuntuvia säästöjä myös asiakkaalle, kun toimistolta ei tarvitse hypätä ratin taakse kesken kiireisen päivän tärkeitä tarvikkeita noutamaan.

– Onhan se mahtavaa, kun saa kasetit nopeasti perille, varsinkin meidän asiakkaiden mielestä. Vaikka kaikkihan haluavat kaiken heti – tai jo eilen, jos on oikein kova paniikki – niin pikatoimitukset ovat herättäneet asiakkaissamme todella positiivista ihmetystä: “Tää on ihan loistavaa”, “nopea”, “mieletön” ja vastaavat kehut on kuultu usein. Osa on ollut sen verran vaikuttuneita, että aikovat ottaa MyXlinen palvelun käyttöön itsekin. Alkaa näkyä myös asiakkailla MyXline-tarroja tiskissä, hymyilee Mulrine.

MyXlinen käyttöönotto

Helppokäyttöinen MyXline pitää palvelunsa ja hinnastonsa selkeänä jokaiselle osapuolelle. Palvelun käyttöönotto ja opettelu ei aiheuttanut päänsärkyä myöskään Print&Refillillä. Vakuutetut paketit liikkuvat vaivatta ilman ylimääräisten dokumenttien täyttämistä ja toimitusten kulkua voidaan seurata halutessaan reaaliajassa.

– Palvelun käyttöönotto oli erittäin helppoa. Ladataan appi ja se on siinä. Lisäksi MyXlinellä on niin hyvä asiakastuki, että he opastavat tarvittaessa vaikka kädestä pitäen, että kaikki varmasti saadaan sujumaan. Tämä on meidän näkökulmasta loistava, tehokas, nopea, luotettava, ekologinen – siis ihan mahtava palvelu, Mulrine tiivistää.